Home » Subcapitole » Chemarea divina

Chemarea divina

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 10 other followers

Advertisements

Nu exista nicaieri in fiinta umana capacitatea de a mintui. Lucrarea de mintuire ii apartine lui Dumnezeu de la un capat si pina la celalalt. Toti cei care sint in lucrarea de vestire a Evangheliei trebuie sa se bizuie numai si numai pe capacitatea si dorinta lui Dumnezeu de a-i mintui pe oameni. Talentele sau abilitatile noastre nu ne sint de nici un folos in aceasta privinta. Iata ce spune Pavel despre acest subiect:

“Voi erati morti in greselile si in pacatele voastre, in care traiati odinioara, dupa mersul lumii acesteia, dupa domnul puterii vazduhului, a duhului care lucreaza acum in fiii neascultarii. Intre ei eram si noi toti odinioara, cind traiam in poftele firii noastre pamintesti, cind faceam voile firii pamintesti si ale gindurilor noastre, si eram din fire copii ai miniei, ca si ceilalti. Dar Dumnezeu, care este bogat in indurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, macar ca eram morti in greselile noastre, ne-a adus la viata impreuna cu Hristos (prin har sinteti mintuiti).

El ne-a inviat impreuna, si ne-a pus sa sedem impreuna in locurile ceresti, in Hristos Isus, ca sa arate in veacurile viitoare nemarginita bogatie a harului Sau, in bunatatea Lui fata de noi in Hristos Isus. Caci prin har ati fost mintuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni. Caci noi sintem lucrarea Lui, si am fost ziditi in Hristos Isus pentru faptele bune, pe care le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte, ca sa umblam in ele” (Efes. 2:1-10).

Faptul ca mintuirea noastra este initiata si desavirsita de Dumnezeu nu inseamna ca noi trebuie sa fim neglijenti sau lenesi. Biblia subliniaza mereu responsabilitatea noastra in fata tuturor initiativelor divine:

“Va sfatuiesc dar eu, cel intemnitat pentru Domnul, sa va purtati intr-un chip vrednic de chemarea pe care ati primit-o” (Efes. 4:1).

“De aceea, fratilor, cautati cu atit mai mult sa va intariti chemarea si alegerea voastra; caci, daca faceti lucrul acesta, nu veti aluneca niciodata. In adevar, in chipul acesta vi se va da din belsug intrare in Imparatia vesnica a Domnului si Mintuitorului nostru Isus Hristos” (2 Petru 1:10, 11).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: